office@ateplast.eu +359 42 616114
BG
 

„Завършваме трудната 2021 година с фокус към служителите и инвестиция в складови пространства“

„Завършваме трудната 2021 година с фокус към служителите и инвестиция в складови пространства, което ни позволява да бъдем по-гъвкави, да предоставяме по-къси срокове на своите клиенти“ сподели Мария Жекова, управител на „Ате Пласт“ ООД. Инвестицията покрива етап 2 от големия проект за разширение на Завод 1000 на Ате Пласт, а именно изграждане на енргийно-ефективни съблекални за служителите по BRC стандарт на площ от 170 кв.м. и на хале 5 – склад „Готова продукция“ на площ от 850 кв.м.  Етап 1 завърши през юни 2021г. с монтажа на 10 силоза за автоматизиране на процесите в Завод 1000. Трети етап предвижда изграждане на още три халета до края на 2022г. на територията на Завод 1000 на обща площ от 2100 кв.м..

„Всички тези инвестиции целят да оптимизират процесите, да повишават производителността и значително подобряват условията на труд за нашите служители.“ сподели още Мария Жекова.

Новите мъжките и дамските съблекални са изцяло автоматизирани и отговарящи на всички хигиенни изисквания по BRC стандарта.  Това включва автоматично отопление и вентилация, която е от изключително значение с оглед на ситуацията в последните 2 години. За максимална хигиена и сигурност всичко е със сензори и фотоклетки – осветление, мивки, тоалетни.

„Прилагането на процедурите в рамките на завода, обучението на персонала и спазването на работните практики, хигиената във фабриката и работните условия, в крайна сметка засягат безопасността на продуктите, които предлагаме и качеството.“ споделиха още от ръководството.

Новоизграденото хале 5, отговарящо на всички противопожарни изисквания, е с две нивоизравнителни рампи за директно товарене. Това е изключително улеснение за служителите, скъсява времето за товарене и оптимизира логистиката. Халето може да поеме до 800 палета готова продукция. Двата проекта са реализиран в рамките на 5 месеца.

Ате Пласт ООД е ориентирана към новостите и водещите тенденции и решения в опаковъчната индустрия. Компанията непрекъснато инвестира в нови по-икономични технологични линии, както в разширяване на базата и складовите пространства.

Дата на публикуване: