office@ateplast.eu +359 42 616114
BG
 

Стартира строителството на ЗАВОД 3 на АТЕ ПЛАСТ ООД в Индустриална зона „Загоре“

Строителните дейности по проекта "Разширение на съществуващо производство чрез изграждане на нов завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки" са вече в ход. Със стартирането на Новата 2022 година стартираха и изкопните работи на третия завод на компанията, който се предвижда да бъде с изключително модерна, съвременна архитектура. С този проект Ате Пласт ООД получи сертификат за инвестиция клас "А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

Очакванията са до края на тази година Завод 3 да бъде завършен. Новите модерни машини за него вече са поръчани и средата на година трябва да пристигнат. Новият завод ще се простира на 6,5 дка с прилежащите складове, като цялата закупена площ в Индустриална зона „Загоре“ е 20 дка.

По последни данни проекта ще надмине първоначално заложената инвестиция от 10 млн.лв., поради настоящата инфлация и постоянно покачващите се цени на материалите. С тази инвестиция Ате Пласт ООД цели да удвои, дори утрои капацитета на компанията за  печатни опаковки, който към момента е 2000 тона/годишно. Мария Жекова, управител на Ате Пласт ООД сподели, че към момента натовареността в Завод 2000 - за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки е огромна, поради увеличеното търсене на сигурни опаковки в ситуацията с Ковид кризата през последните две години. Новият Завод ще поеме тази натовареност и ще позволи на компанията по-голяма гъвкавост и възможност за предоставяне на по-къси срокове за изпълнение.

Ате Пласт ООД ще продължи през 2022 и разширяването на складовите пространства на територията на Завод 1000 - Екструдиране и Конфекция, изграждайки още 3 модерни халета на обща площ от 2100 кв.м.

Дата на публикуване: