office@ateplast.eu +359 42 616114
BG
 

АТЕ ПЛАСТ ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ ЗА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО ЗА ВЛАГАНЕ НА РЕЦИКЛИРАНИ МАТЕРИАЛИ – QA-CER system 2

BQA QA-CER Recycled Content е една от шестте европейски признати системи за контрол, които сертифицират компаниите в техниЯ ПРИНОС за използване на рециклирани материали. Това сертифициране предлага отговор на все по-строгите европейски разпоредби относно пластмасовите опаковки! 

BQA QA-CER Recycled Content гарантира системата за качество по отношение на процеса на рециклиране и използването на рециклиран материал, както по отношение на съдържанието на рециклиран материал, така и по отношение на качеството на крайния продукт, с цел поддържане на принципа на устойчивост.

Чрез връчения сертификат BQA декларира, че системата за управление на качеството за влагане на рециклиран материал при производството на определени продукти на АТЕ ПЛАСТ ООД е изследван и е установено, че съответства на стандарта QA-CER, версия 5, стандарт за следната област на приложение: Разработване, производство и продажба на полимерни фолиа и изделия от тях с рециклирано съдържание след употреба (PCR).

С този сертификат АТЕ ПЛАСТ ООД цели да:

>> увеличи използването на рециклирани материали в своя бизнес
>> гарантира качеството на рециклираното съдържание
>> представи усилията си в областта на устойчивостта по прозрачен начин
>> увеличи доверието на потребителите в продукти с рециклиран материал (често считан за по-ниско качество)
>> гарантира липсата на вредни или токсични вещества

Дата на публикуване: