office@ateplast.eu +359 42 616114
BG
 

Ате Пласт откри своя нов завод в новоизградената Индустриална зона на Стара Загора

АТЕ ПЛАСТ РАЗШИРЯВА ПРИСЪСТВИЕТО СИ В БЪЛГАРИЯ С ИНВЕСТИЦИЯ ОТ НАД 20 МЛН. ЛЕВА В НОВ ЗАВОД

С тази инвестиция Ате Пласт ООД удвои капацитета на компанията за печатни опаковки и към момента той е приблизително 10 млн. метра на месец или 4000 тона годишно. Новият завод се простира на 6,5 дка. с прилежащите складове, като цялата закупена площ е 20 дка. Заводът се намира в новоизградената Индустриална зона „Загоре“ в източния край на града. В изграждането му са инвестирани общо над 20 млн. лева.


Новият завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки е още една успешно реализирана инвестиция на Ате Пласт ООД в регион Стара Загора. С този проект през 2021 година компанията
получи сертификат за инвестиция клас А.


В новия завод се помещават складова зона, автоматичен етажен склад за клишета, 2 печатници с място за трета, зала каширане, камера за зреене на готовите фолиа, зала готова продукция. 

Изграждането на Завод 2000 продължи 1 година и е първият, който вече фунционира в новоизградената Индустриана зона на града. Сградата е с изключително модерна, съвременна архитектура, отговаряща на всички европейски изисквания. Строителството беше извършено от Кордел България, които са пазарен лидер в проектирането и строителството на логистични центрове и производствени заводи, а за конструкцията се погрижиха инженерингова и строителна компания Кастело Прикаст.

“Доброто ни сътрудничество и взаимно доверие доведе до успешното и бързо завършване на проекта.” сподели Мария Жекова, управител на Ате Пласт ООД.


На 15.12.2021г. бе направена първата копка на новия завод, а на 04.01.2023г. бе получено разрешение за ползване на строежа от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и към момента е въведен в експлоатация. Компанията ще осигури 30 работни места в новия завод.


Общата цел на проекта е повишаване на конкурентоспособността и постигане на устойчив растеж на предприятието, посредством закупуване на енергийно ефективно технологично оборудване, което ще допринесе за подобряване на енергийната ефективност, увеличаване на производствения капацитет и разширяване на продуктовия асортимент.


Освен на Завод 2000 за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки, Ате Пласт ООД е собственик и на Завод 1000 за екструдиране и конфекция. Общата площ на двата завода е 32 дка. Компанията е закупила още 51 дка., източно от новоизградения завод, където вече се планира следваща инвестиция и изграждане на трети завод. 

Не отстъпвайки от своето амплоа на активна социално отговорна компания, Ате Пласт ООД покани своите гости вместо да поднесат цветя и подаръци за събитието, да подкрепят каузата им изграждане на детска площадка на територията на град Стара Загора.

Дата на публикуване: