office@ateplast.eu +359 42 616114
BG
 

АТЕ ПЛАСТ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ПЪРВОТО ПИЛОТНО ИЗДАНИЕ НА НОЩ НА ИНДУСТРИЯТА В СТАРА ЗАГОРА

АТЕ ПЛАСТ ООД, заедно с още 5 производствени компании от региона, посрещна ученици, студенти, младежи и граждани в работоспособна възраст, за да ги запознае с производствените процеси в новия им завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки, който бе открит през октомври миналата година в новоизградената Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора и с който през 2021 година компанията получи сертификат за инвестиция клас "А".

Всички посетители бяха посрещнати от мениджмънта на компанията и специалистите по звена, като след кратка презентация имаха възможността да се запознаят с производството от близо, минавайки през складова зона, автоматичния етажен склад за клишета, зала печат, зала каширане, камера за зреене на готовите фолиа и зала готова продукция.

Инициатор на Нощ на индустрията е Сдружение Мост между поколанията, което си поставя амбициозната задача с поне две издания годишно да популяризира българскта индустрия сред младите хора, да представи добрите практики на българските компании и да предостави възможности за кариарно развитие на хората  в регионите на България, така че те да не ги напускат.

Мотото на Нощ на индустрията е „Индустрията – близо до младите хора“ и това е главната цел на инициативата – приобщаване на младите хора към добрите индустриални производства в страната, предотвратяване изтичането на таланти в чужбина.

Събитието беше подкрепено от Община Стара Загора, Инвест Стара Загора, ТПП Стара Загора, Трайкийски университет, множество професионални гимназии в района  и редица партньорски организации и компании.

Дата на публикуване: