office@ateplast.eu +359 42 616114
BG
 

50 нови дръвчета към мини гората на „Ате Пласт“ в Стара Загора

На 02 декември 2022г., петък, „Ате Пласт“ ООД, заедно със своите служители и в партньорство с ПроКредит Банк, засадиха 50 нови дъбови дръвчета в района на парк „Берое“. В инициативата се включиха и граждани с децата си, живеещи в района. Тя е част от от CSR програмата на компанията и е под наслов „Засади за БЪДЕЩЕ! Дай пример!“. Кампанията стартира още през 2020г., когато служителите на „Ате Пласт“ и техните семейства засадиха над 300 широколистни дръвчета в района Борова гора, за да поставят началото на мини гората на „Ате Пласт“. Те подканиха всички компании в региона да се включат и да обединят усилия, за да дишаме всички ние по-чист въздух.

„Това е една устойчива инициатива, зад която ние заставаме и ще продължим периодично да случваме в различни точки на града заедно с нашите служители. Казано е, че в живота си човек трябва да построи къща и да засади поне едно дърво. Е, ние построихме завод през тази година и засадихме 50 нови дръвчета във фонда на нашата мини гора.“ сподели Мария Жекова, управител на „Ате Пласт“ ООД.

Тази инициатива ще стане ежегодна за компанията като пролетното почистване под наслов „Да започнем на чисто“, което служителите на „Ате Пласт“ всяка година случват още преди да са избуели тревите в града. Компанията може да бъде ПРИМЕР за другите фирми в Стара Загора със своите устойчиви инициативи, които оказват положително въздействие и дават пример и на младите.

„Ате Пласт“ е и официален партньор в Стара Загора на инциативата „Капачки за бъдеще“ и събирателен пункт за пластмасови капачки. Целогодишно могат да се предават събраните от граждани капачки в един от двата завода на компанията, където ще се съхраняват и в последствие предадат. Само преди месец „Ате Пласт“ предаде отново солидно количество събрани капачки.

Дата на публикуване: